Banca Națională a României (BNR) are o prognoză mult mai sumbră decât cea a Guvernului, și asta pentru că BNR anunță o scădere economică similara celei din 2009, apogeul crizei economice. Atunci economia țării a pierdut 5,6% din PIB. Românii simt deja că în buzunar bate vântul. Prețurile au crescut și nu se mai ajung cu banii, spun oamenii, potrivit Realitatea PLUS.

Banca Națională se așteaptă la o scădere a economiei cu 5,6%, asta dacă Statul ține sub control pandemia de coronavirus și nu vor fi necesare alte măsuri care să aibă impact bugetar, așa cum s-a întâmplat în perioada stării de urgență. 

Şi oamenii simt că banii sunt din ce în ce mai puţini.

„Au început să dispară locuri de muncă, văd că oamenii sunt destul de îngrijorați, și printre prietenii mei, și cunoștințele mele. Oamenii par destul de îngrijorați și nu vom ști ce se poate întâmpla peste 6 luni, 1 an de zile. E greu să-ți mai faci planuri pe termen lung”, spune un român.

„Sunt mult mai multe cheltuieli. Nici nu știu încotro s-o iau, și cu copilul …e rău, ce să mai. Nu mai e ce era odata, sa te poti descurca, sa platesti si intretinere, sa stai si cu copiii, sa faci piata”, recunoaste si o femeie. 

Purtătorul de cuvânt al BNR susține că ce a fost mai rău a trecut.

„Daca nu vom avea un val doi de pandemie, plecam de la aceasta premiza, putem sa spunem ca perioada aprilie-mai a fost cea mai proasta, cu cea mai mare scadere economica. De atunci avem o usoara accelerare. Putem sa spunem ca ce a fost mai rau a fost in aprilie-mai daca nu ajungem la o noua situatie de criza epidemiologica majora”, a afirmat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR. 

Guvernul Orban ignoră semnalele de alarmă venite de la Banca Naţională și Comisia Europeană și se așteaptă ca economia  să  scadă cu doar 2-3%.

Articolul precedentAmenzi de 368.000 de lei în 5 zile în urma controalelor inspectorilor sanitari veterinari pe litoral
Articolul următorMinisterul Finanțelor a stabilit 15 proiecte feroviare prioritare la finanțare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau