Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu se adreseaza participantilor la conferinta "Conference on Investment and Investment Finance - the case of Romania", desfasurata miercuri 21 Iunie 2017, la sediul BNR din Bucuresti. MARIAN ILIE/MEDIAFAX FOTO

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a decis, marţi, menţinerea dobânzii cheie la 2,5% pe an.

BNR a modificat ultima oară dobânda de politică monetară în mai 2018 la nivelul actual de 2,5%, în momentul în care rata inflaţiei era de peste 5%.

În februarie 2019, rata inflaţiei a fost de 3,8%, însă analiştii se aşteptau ca Banca Națională să mențină neschimbată dobânda de politică monetară.

În şedinţa de marţi, Consiliul de Administraţie a decis menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50% pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3,50% pe an.

La ora 15:00, guvernatorul BNR Mugur Isărescu va susţine un briefing de presă, pentru a prezenta pe larg ultimele decizii ale Consiliului de Administraţie.

Potrivit metodologiei BNR, rata dobânzii de politică monetară reprezintă rata dobânzii utilizată pentru principalele operaţiuni de piaţă monetară ale Băncii Centrale.

Ratele dobânzilor aferente facilităţilor permanente acordate de către BNR (facilitatea de depozit şi facilitatea de credit) formează un coridor simetric în raport cu rata dobânzii de politică monetară.

Articolul precedentRomânia exportă energie marţi dimineaţă, datorită vântului puternic
Articolul următorDolarul, un nou record istoric în fața leului