Banca Mondială a declarat miercuri că este pregătită să mobilizeze resursele pe care le are la dispoziţie pentru a ajuta Libanul după exploziile de amploare produse marţi în Beirut, soldate cu moartea a peste 100 de persoane, rănirea altor câteva mii şi distrugerea unei părţi a capitalei, transmite AFP, citat de Agerpres.

Instituţia a dat asigurări că îşi poate „desfăşura expertiza pentru a efectua o evaluare rapidă a pagubelor şi a nevoilor şi pentru a dezvolta un plan de reconstrucţie în conformitate cu standardele internaţionale”, se arată într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Banca Mondială s-a oferit să „împărtăşească lecţii şi experienţe din întreaga lume în gestionarea proceselor de redresare şi reconstrucţie după o catastrofă”. A subliniat, de asemenea, că ar putea „participa activ la o platformă cu partenerii din Liban pentru a mobiliza sprijin financiar public şi privat pentru reconstrucţie”.

Descriindu-se drept „un partener de lungă durată al Libanului”, Banca Mondială a mai susţinut că este „(dispusă) să reprogrameze resursele existente şi să exploreze finanţări suplimentare”.

În aprilie, Banca Mondială a acordat Libanului un împrumut de 120 de milioane de dolari pentru a sprijini sectorul sănătăţii. Ţara se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimele decenii, marcată de deprecierea fără precedent a monedei, hiperinflaţie, disponibilizări masive şi restricţii bancare drastice. 

Articolul precedentGuvernul adoptă pachetul de măsuri de sprijin destinat firmelor și angajaților afectați de criză
Articolul următorTranzacţii în valoare de peste 100.000 de euro, vineri, în prima jumătate de oră de la deschiderea şedinţei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau