Auto mania la maxim istoric. Vezi pe ce și cât a dat fondatorul WeatherTech pentru cea mai scumpă mașină vintage, ever

Un Ferrari GTO din 1963 a fost vândut cu 70 milioane de dolari de un colecționar din Germania, într-o înțelegere privată, iar colecționarii de mașini de epocă spun că este cel mai mare preț plătit pentru un automobil până în prezent, acest model fiind fabricat în doar 36 de exemplare de către producătorul italian.

Potrivit lui Marcel Massini, expert de top pe plan mondial privind colecțiile Ferrari, mașina a fost cumpărată de David MacNeil, fondatorul companiei WeatherTech.

Anterior, cel mai mare preț plătit pentru o mașină a fost de 52 milioane de dolari, tot pentru un Ferrari GTO din 1963.

Ferrari GTO este considerat cel mai important trofeu în lumea colecționarilor de mașini, pentru frumusețea liniei și succesele în cursele automobilistice.

Surse din domeniu au declarat că noul proprietar va include GTO-ul în ”GTO Club”, cunoscut ca cel mai elitist club al colecționarilor auto. Clubul îi mai include pe Ralph Lauren, mogulul modei Laurence Stroll și Rob Walton de la Walmart.

Massini preconizează că prețul modelului GTO va continua să crească, deoarece numărul modelelor GTO de pe piață rămâne același, iar numărul colecționarilor miliardari care își doresc acest Ferrari crește.

”Vom vedea în următorii doi-trei ani un GTO vândut pentru 100 de milioane de dolari. Am mici îndoieli că nu va fi așa”, spune Massini.

 

Articolul precedentTensiunile din Italia și Spania scad, final pozitiv de săptămână pentru acțiuni
Articolul următorȘi în Spania corupția a avut picioare lungi. Schimbarea conducerii politice s-a produs însă

Comments are closed.