Austriecii de la OMV ar fi renunțat la gazele din Marea Neagră pentru a nu supăra Rusia. Asta deși Austria și România sunt strâns legate din punct de vedere economic, scrie o publicație de acolo. După veto-ul la Schengen, presa a speculat că atitudinea ezitantă a austriecilor ar putea avea legătură cu relaţiile strânse dintre OMV şi Gazprom sau Lukoil. Aceasta din urmă nu este activă doar în domeniul petrolului, ci are şi activităţi în domeniul gazelor și este listată la bursa de la Londra.

Publicaţia austriacă Der Standard arată astfel, că reproşul care i se face acum companiei OMV este că, pentru a nu deranja Rusia, şi-a redus în mod deliberat interesul pentru proiectul de exploatare a zăcământului din Marea Neagră.

Potrivit estimărilor, în jur de 200 de miliarde de metri cubi sunt depozitaţi acolo, adică atât cât a livrat Rusia către UE într-un an, înainte de invazia Ucrainei, reaminteşte publicația de presă.

Reamintim și că fostul director general al Lukoil a murit la începutul lunii septembrie în urma unei presupuse căderi de la fereastra unui spital din Moscova. Maganov era unul dintre numeroşii oameni de afaceri ruşi care au murit în circumstanţe misterioase în timpul războiului de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei. 

Articolul precedentRomânii fac economie și sting lumina! Cu cât a scăzut consumul de energie electrică în ultimele 10 luni
Articolul următorScandalul Petrom. Contractul de privatizare cu OMV a fost desecretizat. Doar o zi!