Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a vorbit, la finalul Comitetului Executiv al PSD, despre rectificarea bugetară care va fi implementată în perioada următoare. Acesta a vorbit de plafonarea pensiilor speciale, de restrângerea gratuităților diverselor categorii sociale, cum ar fi studenții.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat luni intenția de introducere a unei „taxe de solidaritate” care să se aplice pensiilor speciale care depășesc 10.000 de lei.

Acesta a spus că propunerea sa a fost „convenită de principiu în cadrul CEX-ului” PSD. Ministrul nu a precizat ce nivel va avea această „taxă de solidaritate”.

„O variantă normală ar fi de a plafona la un nivel stabilit” iar în cadrul ședinței conducerii PSD s-a discutat de suma de 10.000 de lei, propunere care a fost „convenită de principiu”, a explicat Teodorovici.

Pentru ce depășește această valoare se are în vedere introducerea unei „taxe de solidaritate”, o „abordare corectă și logică”, în opinia ministrului Finanțelor.

Actul normativ care urmează să fie adoptat de Guvern în acest sens „va ajunge și în Parlament care va decide forma finală”, a mai spus Teodorovici.

Studenţii, vizaţi de rectificare

„O a doua propunere este legată de gratuitatea pe calea ferată. Vrem să discutăm despre limitarea numărului de călătorii gratuite pe an şi putem să mai discutăm şi despre alte categorii de persoane pentru care să alocăm astfel de gratuităţi, să vorbim despre vârsta până la care se pot aloca astfel de călătorii gratuite, dar şi despre situaţia la învăţământ. Am obţinut un acord de principiu în CEx, dar forma finală va fi în Parlament”, a mai adăugat ministrul de Finanţe.

Articolul precedentSpațiile industriale și logistice, la mare căutare. Bucureștiul, în top
Articolul următorANAF și-a îndeplinit norma de colectare pe iunie