Subiectul repartitoarelor de căldură rămâne unul de interes și discuție în rândul locuitorilor din blocurile de locuințe din România și dau naștere la nesfârșite dispute între vecini, dar și nemulțumiri față de obligativitatea acestora. De aceea, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România vine să lămurească acest subiect.

Repartitoarele de căldură au devenit subiectul unei aprinse dezbateri în societate, generând opinii împărțite și controverse aprinse. Având capacitatea de a reduce semnificativ factura la căldură pentru locatari, unele voci susțin cu tărie necesitatea instalării acestora în apartamentele din blocurile de locuințe. Cu toate acestea, există și persoane care se opun vehement introducerii repartitoarelor, argumentând diverse motive care pun sub semnul întrebării utilitatea și eficiența lor.

În lumina acestor controverse, perspectiva și răspunsurile oferite de Radu Opaina, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România, aduc o lumină asupra problematicii și oferă perspective interesante în ceea ce privește acest subiect de actualitate care afectează mulți locatari din România.

Boloș, despre „taxa pe boală”: „Suntem singura țară unde indemnizaţia de concediu medical e mai mare decât salariul”

Prezent în cadrul Dialogurilor Puterii, Opaină a răspuns întrebărilor care îi supără pe români:

”Statul ar trebui să ne ofere soluții și să aplice soluții care să-l învețe pe om să fie cinstit, mai ales cu vecinul lui, mai ales în comunitatea din blocuri, pentru că a ne fura între noi unii pe alții înseamnă a ne distruge în timp, afirmă Radu Opaina. Cei care se încălzesc improvizat cu aragazul sau cu energie electrică fac igrasie, condens, mucegai. Apartamentele arată groaznic. Costurile care vor apărea într-un moment al vieții  de la bloc ne vor pune la pământ.  Dacă vor să și refacă clădirea sau să și mai repare clădirea pentru că a fost distrusă de acele repartitoare. Deci sunt fenomene care, vă spun eu, mă îngrozesc. Uitându mă la ele, văzând oamenii pasivi cum stau și tolerează autodistrugerea pentru că este o autodistrugere în timp.  Și statul, pur și simplu, încurajează hoția.

În această situație, asociația de proprietari are o posibilitate enormă de a reacționa, de a interzice repartitorul.

Unul din trei români din mediul urban locuieşte cu chirie sau împarte o locuinţă. Criza locuințelor, ilustrată de un studiu

Legal, se poate face acest lucru?

Categoric, da. Pentru asociația de proprietari, dacă citim legea, are rolul principal să protejeze clădirea și interesele proprietarilor. Văzând că repartitorul ăsta intră în bloc și creează probleme pe care le am discutat anterior la ei, au dreptul mai ales obligația să ia măsură de a le stopa. Este o măsură preventivă clară pentru a mă proteja pe mine și pe vecini, și clădirea, și proprietatea și tot ce ține de bunul mers al vieții noastre, cu căldura și cu pereții și cu tot. Interzicem și la revedere. S-a terminat.”

Articolul precedentBoloș, despre „taxa pe boală”: „Suntem singura țară unde indemnizaţia de concediu medical e mai mare decât salariul”
Articolul următorNebunie pe piața AURULUI. Cotația BNR a atins un nou maxim istoric