Mai mult de jumătate (53%) intenţionează să reia deplasările începând din vara aceasta, arată un studiu citat de o agenţia de turism online. Pe de altă parte, 29% dintre respondenţi afirmă că sunt încă nehotărâţi dacă vor călători sau nu şi doar 27% declară că nu vor călători anul acesta. 

Cel mai important factor care îi convinge pe români să planifice o vacanţă în 2021 este nevoia de relaxare şi eliberarea de stresul la care au fost expuşi în ultima perioadă, urmat de atractivitatea ofertelor last-minute şi de frustrarea cauzată de amânarea călătoriilor pe parcursul anului 2020, potrivit blogvola.ro.

Destinaţia preferată de români rămâne Europa, preferinţă accentuată în rândul persoanelor mai tinere. Pe locul secund se clasează România, aceasta fiind mai degrabă alegerea celor de peste 45 de ani.

În ceea ce priveşte opţiunile de cazare, cei mai mulți repondenți au indicat hotelurile şi pensiunile, iar ca mijloc de transport autocarul şi avionul, urmate de tren şi maşina personală.

Pe lista motivelor de îngrijorare cu privire la călătoriile viitoare pentru acest an se află izolarea la întoarcerea în ţară, anularea zborului şi pierderea banilor şi infectarea cu COVID-19.

În schimb, principala temere a celor care nu vor călători anul acesta este legată de o eventuală îmbolnăvire cu COVID-19, iar pentru cei nehotărâţi, izolarea reprezintă principalul motiv de îngrijorare, urmată de infectarea cu COVID-19 şi posibilitatea anulării zborurilor.

Din acest motiv, 66% din totalul celor chestionaţi consideră că asigurarea medicală reprezintă cel mai important serviciu pentru a se simţi în siguranţă şi protejaţi în timpul călătoriilor, iar 57% dintre persoanele care utilizează agenţiile online acordă o importanţă crescută posibilităţii de rambursare a cazării şi a biletului de avion în cazul neefectuării călătoriei.

Studiul Mercury Research a fost realizat la începutul lunii februarie, pe un eşantion de 616 de respondenţi.

Articolul precedentMetrorex, prima rundă de negocieri cu sindicaliștii. Anunț despre DISPONIBILIZĂRI
Articolul următorRata șomajului, în creștere, în Argeș