Ministerul Finanțelor ar putea amâna termenului de la care încep să se dea amenzi pentru neraportarea și în sistemul eFactură a facturilor emise, în termenul de 5 zile, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

„Luam în calcul, în funcție de gradul de conformare a contribuabililor la modulul e-Factură”, a răspunsul ministrul, întrebat de Profit.ro dacă Ministerul Finanțelor ia în calcul o amânare a termenului de la care intră în vigoare sancțiunile pentru neraportarea facturilor în sistemul eFactură în intervalul prevăzut, în prezent stabilit pentru data de 1 aprilie.

Anunțul vine în condițiile în care sancțiunile sunt în prezent uspendate până la 1 aprilie. În sistemul eFactură sunt raportate în prezent aproximativ o treime din numărul total de facturi la care estimează autoritățile că trebuie să se ajungă, dacă raportează toți cei care au obligația.

Anunțurile privind amânarea sancțiunilor vin în condițiile în care au fost semnalate numeroase disfuncționalități. 

Sistemul E-factura, anunțul urgent făcut de ANAF. Care este termenul limită?

Sistemul e-Factura a devenit obligatoriu de la 1 ianuarie 2024. Director economic: Am încercat să accesăm site-ul ANAF și chiar n-a funcționat

Articolul precedentRaport sumbru al FMI: Recalcularea pensiilor ar trebui AMÂNATĂ! Se recomandă introducerea unor noi taxe
Articolul următorSecuriștii din spatele UM-urilor de presă. Cazurile HOTNEWS și RECORDER