Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie, considertă principalul vinovat de haosul și scandalul privind schimbarea contractelor de energie electrică, va deschide joi un call-center care ar trebui să vină în ajutorul consumatorilor interesaţi de liberalizarea pieţei.

Experţi ai ANRE vor acorda consiliere tuturor consumatorilor care întâmpină dificultăţi în procesul de încheiere a unui nou contract în piaţa concurenţială.

Numărul de telefon este 0374554265 şi poate fi apelat de joi, 7 ianuarie, în orice zi a săptămânii, de luni până duminică, potrivit unui comunicat al ANRE.

Anunțul vine după aproape 2 săptămâni de la izbucnirea unui uriaș scandal legat de cei aproximativ 6 milioane de români care nu și-au schimbat contractele de furnizare a curentului electric pe piața concurențială și ar urma să plătească facturi cu 13-26%, potrivit tarifelor reglementate/universale.

Autoritatea de Reglementare a fost indicată drept principala vinovată pentru haosul creat atât de asociații ale consumatorilor, cât și de furnizori. Cei dintâi au afirmat că ANRE s-a plasat de partea intereselor marilor companii, în timp ce acestea din urmă au afirmat că Autoritatea a transmis abia după alegerile parlamentare din 6 decembrie noile tarife și reglementări, lăsându-le astfel prea puțin timp la dispoziție pentru informarea cât mai corectă și transparentă a clienților.

 

Articolul precedentPreşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc: Judeţul va primi peste 711 milioane lei de la Guvern pentru proiectele PNDL
Articolul următorFlorin Cîțu: ”Eu vreau să facem reformă, nu să cheltuieli aiurea. BUGETUL ar putea fi votat pe 4 februarie