ANRE mimează ieșirea din hibernare. De joi, deschide call center pentru schimbarea contractelor de energie electrică

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie, considertă principalul vinovat de haosul și scandalul privind schimbarea contractelor de energie electrică, va deschide joi un call-center care ar trebui să vină în ajutorul consumatorilor interesaţi de liberalizarea pieţei.

Experţi ai ANRE vor acorda consiliere tuturor consumatorilor care întâmpină dificultăţi în procesul de încheiere a unui nou contract în piaţa concurenţială.

Numărul de telefon este 0374554265 şi poate fi apelat de joi, 7 ianuarie, în orice zi a săptămânii, de luni până duminică, potrivit unui comunicat al ANRE.

Anunțul vine după aproape 2 săptămâni de la izbucnirea unui uriaș scandal legat de cei aproximativ 6 milioane de români care nu și-au schimbat contractele de furnizare a curentului electric pe piața concurențială și ar urma să plătească facturi cu 13-26%, potrivit tarifelor reglementate/universale.

Autoritatea de Reglementare a fost indicată drept principala vinovată pentru haosul creat atât de asociații ale consumatorilor, cât și de furnizori. Cei dintâi au afirmat că ANRE s-a plasat de partea intereselor marilor companii, în timp ce acestea din urmă au afirmat că Autoritatea a transmis abia după alegerile parlamentare din 6 decembrie noile tarife și reglementări, lăsându-le astfel prea puțin timp la dispoziție pentru informarea cât mai corectă și transparentă a clienților.

 

Articolul precedentPreşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc: Judeţul va primi peste 711 milioane lei de la Guvern pentru proiectele PNDL
Articolul următorFlorin Cîțu: ”Eu vreau să facem reformă, nu să cheltuieli aiurea. BUGETUL ar putea fi votat pe 4 februarie