Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a sancţionat cu 50.000 de lei şi cu oprirea temporară a activităţii neregulile constatate la restaurantul McDonald\”s din Gara de Nord, în cadrul unei acţiuni de control desfăşurate în urma unei sesizări, informează joi ANPC, printr-un comunicat.

„Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie, în incinta restaurantului (a spaţiului de servire), şi nu vreau să îmi imaginez ce e în spate, în bucătărie. Un alt aspect etern dezolant la acest \”restaurant\” este baia”, se arăta în reclamaţia primită de la consumator.

Pentru abaterile înregistrate în timpul verificărilor, comisarii ANPC au sancţionat operatorul economic cu amenzi contravenţionale în valoare de 50.000 lei. Acestora li s-au adăugat măsurile complementare de oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor şi propunerea de încetare a practicii comerciale incorecte, conform Agerpres.

Neregulile constatate în timpul controlului au fost: folosirea unui spaţiu de depozitare cu frig/congelare supraaglomerat, astfel încât produsele depozitate în acest spaţiu nu se păstrează în stare de congelare, fiind decongelate; condiţii igienico-sanitare neconforme în spaţiul de producţie: pereţi cu plăci de faianţă lipsă; folosirea unui spaţiu de frig cu strat de gheaţă grosier pe pereţii interni şi uşa de deschidere, cu acumulare de impurităţi macroscopice; folosirea unor preparate culinare congelate ambalate cu data durabilităţii minimale depăşită; păstrarea sosurilor folosite pentru diferitele preparate culinare la temperatura de 37 grade C, înregistrată în momentul controlului, faţă de maximum 4 grade C, temperatura de păstrarea a acestora conform reglementărilor; folosirea unor practici comerciale incorecte: constatarea unor discrepanţe între cantităţile declarate pentru diferite produse/preparate şi cele nete; folosirea unor coridoare/spaţii insalubre pentru aprovizionare, cu pereţi murdari, tavan cu exfolieri de vopsea, pânze de păianjen, paviment murdar cu depuneri masive de mizerie; depozitarea în acelaşi spaţiu a ambalajelor secundare de transport şi a produselor de panificaţie congelate.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentElon Musk, în centrul unui nou scandal. Va blocat platforma X-Twitter din Europa? Acuzații privind volumul mare de fake news
Articolul următorCalcule înainte să dai drumul la calorifer: Cât va costa încălzirea la iarnă, în funcție de numărul de camere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau