Toate părţile implicate trebuie să stea la aceeaşi masă pentru a crea o nouă strategie naţională, în vederea dezvoltării pieţei de capital, a declarat Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

„Mi-aduc aminte că am trecut printr-o serie de modificări majore de legislaţie pentru piaţa de capital, generată de acel proiect pentru eliminarea celor opt bariere în calea dezvoltării unei pieţe de capital. Legea pieţei de capital a fost schimbată major la acel moment ca urmare a faptului că toţi stakeholderii au fost la aceeaşi masă. Cred că şi acum asta trebuie să facem, să aducem la aceeaşi masă pe toţi stakeholderii care sunt interesaţi de dezvoltarea pieţei de capital şi să creăm o nouă strategie naţională. Acest lucru va avea parte de clarificări, îmbunătăţiri, simplificări”, a spus Anghel.

Acesta a adăugat că piaţa europeană de capital se confruntă cu un exces de reglementare, care trebuie implementat şi în România, spre deosebire de piaţa de capital americană, unde legislaţia este un pic mai laxă.

„Am auzit de la mai mulţi experţi cu privire la excesul de reglementare europeană pe care, din păcate, şi noi suntem obligaţi să îl implementăm, ca parte din Uniunea Europeană. Spre deosebire de piaţa de capital americană, unde legislaţia este un pic mai laxă, la nivel european nu scăpăm de acest exces de reglementare. Rămâne de văzut de putem să facem. De multe ori trebuie să fim activi la Bruxelles pentru a face unele modificări ale reglementărilor. Fără o reglementare nu foarte stufoasă şi exces de reglementare europeană nu cred că vom putea merge mai departe”, a arătat preşedintele BVB.

Articolul precedentApetitul global pentru fuziuni și achiziții atinge un record al ultimilor 10 ani
Articolul următorRobor a urcat la 3,40%, cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni