Angajații termocentralelor Ișanița, CET II și Turceni au protestat, joi, în fața Prefecturii Dolj, pentru protecția socială a salariaților CEO în contextul planului de închidere a grupurilor energetice pe bază de cărbune și a carierelor miniere.

Aceștia consideră că Guvernul României „trebuie să oprească imediat abuzul prin care refuză să aplice în totalitate legea 197/2021, legea care recunoaște condițiile speciale de muncă în care minerii și energeticienii și-au desfășurat activitățile”.

Simultan cu protestul de la Craiova au mai fost astfel de acțiuni  în Motru și Târgu Jiu, acolo unde, spun liderii de sindicat, „s-a  strigat UNITATE și împreună le vom arăta capilor țării, că printre salariații din C.E.Oltenia nu toți ochii sunt închiși și nu toate gurile tac! Salvarea C.E.Oltenia trebuie să înceapă mai întâi de toate și mai înainte de orice, cu salvarea oamenilor care lucrează în această companie, iar noi ne vom bate neîncetat pentru asta”.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentKlaus Iohannis a promulgat mai multe legi! Una vizează gestionarea fondurilor europene alocate prin PNRR
Articolul următorROBOR a crescut, din nou! Indicele a atins un nou record – CIFRELE anunțate de BNR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau