Angajații din domeniul financiar, cei mai interesați de o schimbare în carieră, arată datele ultimului raport Best Jobs.

 

În luna septembrie a acestui an, interesul candidaților de a-și schimba locul de muncă a crescut, companiile înregistrând cu 15% mai multe aplicări la joburi comparativ cu luna august. În același timp, volumul total de aplicări pentru un alt job a crescut cu 17% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Joburile din domeniile financiar – contabilitate, inginerie și transport ocupă primele trei poziții în topul căutărilor efectuate în luna septembrie de către candidații români, cu peste 74.000 de căutări în total și cu 24% mai multe decât în luna anterioară.

Surpriza lunii septembrie vine din domeniul medical & pharma, unde angajații specializați au fost mai preocupați de perspectiva unui job nou decât cei din domenii precum vânzări sau BPO (Business Process Outsourcing), al căror interes a fost mult mai constant pe parcursul acestui an. Angajații din domeniul medical & pharma au înregistrat peste 18.000 de căutări de joburi, fiind interesați mai ales de poziții precum asistent medical sau farmacist.

Alte domenii ce au înregistrat un număr mare de candidați care și-au căutat joburi în luna septembrie sunt resurse umane (peste 14.000 de căutări), vânzări și IT (peste 13.000 de căutări fiecare), precum și juridic, cu peste 12.000 de căutări.

Articolul precedentActivele nete din sistemul privat de pensii au depășit 12 miliarde de euro
Articolul următorEuro a scăzut spre nivelul de 4,74 lei