Angajaţii Alro Slatina pichetează Ministerul Energiei

Aproximativ 100 de persoane, printre care angajaţi ai Alro, Prysmian şi Altur Slatina, protestează săptămâna viitoare, la Bucureşti, faţă de creşterea preţului energiei electrice şi a gazelor naturale.

Potrivit unui comunicat remis de sindicaliştii din cadrul Federaţiei Siderurgiştilor Metarom şi Sindicatului Aluministul, oamenii vor picheta sediul Ministerului Energiei, situat în Splaiul Independenţei, în intervalul orar 11.00 – 13.00. Aceştia mai adaugă că toţi participanţii la protest sunt vaccinaţi anti-COVID şi au certificat verde.

În ultimele săptămâni au fost deja două proteste în Slatina, cu peste 500 de oameni. Alro Slatina a anunţat că, în contextul situației excepționale de pe piețele de energie și gaze, Consiliul de Administrație a adoptat, în ședința din 27 decembrie 2021, programul de producție pe anul 2022 ce vizează reducerea  activităţii de producţie a aluminiului primar.

Este vorba despre închiderea a trei din cele cinci hale de producţie, procesul de închidere fiind deja început la prima dintre hale.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentProducătorii din panificație anunță o criză fără precedent, scumpiri și somaj
Articolul următorSalariul mediu pe economie a crescut cu aproape 7% în 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau