Aproximativ 100 de persoane, printre care angajaţi ai Alro, Prysmian şi Altur Slatina, protestează săptămâna viitoare, la Bucureşti, faţă de creşterea preţului energiei electrice şi a gazelor naturale.

Potrivit unui comunicat remis de sindicaliştii din cadrul Federaţiei Siderurgiştilor Metarom şi Sindicatului Aluministul, oamenii vor picheta sediul Ministerului Energiei, situat în Splaiul Independenţei, în intervalul orar 11.00 – 13.00. Aceştia mai adaugă că toţi participanţii la protest sunt vaccinaţi anti-COVID şi au certificat verde.

În ultimele săptămâni au fost deja două proteste în Slatina, cu peste 500 de oameni. Alro Slatina a anunţat că, în contextul situației excepționale de pe piețele de energie și gaze, Consiliul de Administrație a adoptat, în ședința din 27 decembrie 2021, programul de producție pe anul 2022 ce vizează reducerea  activităţii de producţie a aluminiului primar.

Este vorba despre închiderea a trei din cele cinci hale de producţie, procesul de închidere fiind deja început la prima dintre hale.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentProducătorii din panificație anunță o criză fără precedent, scumpiri și somaj
Articolul următorSalariul mediu pe economie a crescut cu aproape 7% în 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau