Instituțiile de stat sunt disperate să ocupe posturile vacante pe care guvernul condus de Marcel Ciolacu vrea să le desființeze. Sute de concursuri au fost lansate zilele acestea de aproape toate instituțiile statului, în timp ce premierul anunța desființarea a 200.000 de posturi. Chiar și Cancelaria premierului a lansat concurs pentru posturile vacante, la fel și ministerele, în frunte cu cel de Finanțe. 

Imediat după anunțul privind blocarea a peste 200.000 de posturi vacante în sectorul public, site-urile unor ministere și instituții de stat au fost inundate cu anunțuri de angajare.

Mai multe posturi au fost scoase la concurs la Ministerul Justiției, unde se caută 138 de noi angajați. Aceste posturi includ personal auxiliar de specialitate, grefieri și specialiști IT, dar și funcționari publici. 

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a scos la concurs 33 de posturi, inclusiv consilieri, experți în diverse domenii și debutanți. Salariile atractive au stârnit un interes crescut în rândul candidaților, experții  câștigând peste 9.000 de lei și consilierii încasând peste 8.000 de lei, niveluri comparabile cu salariile din sectorul privat.

Cancelaria primului-ministru: 3 posturi (consilieri debutanți)
Ministerul Finanțelor: 9 posturi (experți)
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene: 12 posturi (consilieri și experți)
Ministerul Educației: 3 posturi (consilieri)
Agenția Națională de Administrare Fiscală: zeci de consilieri, inspectori și experți
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației: 2 posturi (consilieri debutanți)
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: 1 post (consilier debutant)
Autoritatea pentru Digitalizarea României, 9 posturi (consilieri debutanți)
Tribunalul Ilfov: o funcţie publică de conducere vacantă – manager economic
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța: o funcție – manager economic

SURSA: Realitatea PLUS 

Articolul precedentMugur Isărescu trage un mare semnal de alarmă: „Problema României e mult mai serioasă fiscal! Decizia e politică”
Articolul următorRareș Bogdan vine cu soluția pentru acoperirea găurii din buget: „Dacă avem curaj și suntem patrioți, vom face ce n-a făcut nimeni timp de 30 de ani”