sursp foto; FB

O firmă internaţională de avocatură a realizat o analiza referitoare eventualele minusuri şi plusuri ale monedei digitale Libra, anuntaţă de către Facebook.

Un plus, notează analiza Clifford Chance, Libra este o asa-numita „stablecoin”, pentru că, spre deosebire de Bitcoin, de exemplu, va fi legata de o rezerva stabila de active care sa ii mentina valoarea. Cu toate acestea, lansarea unui proiect de o asemenea complexitate si amploare globala atrage dupa sine o serie de provocari legislative, juridice, practice si politice, potrivit www.wall-street.ro.

In mod evident, Libra nu are scopul exclusiv de instrument de acoperire financiară la scară largă. Lista membrilor fondatori ai Asociatiei Libra include multe companii cu o multitudine de clienti cu apetit pentru tehnologie, iar Libra are potentialul să devină o monedă globală utilizata la nivel mondial.

Chiar şi aşa, unul dintre cadrele complexe de reglementare pe care Libra va trebui sa le navigheze este cel ce guverneaza serviciile financiare la nivel international, conform analizei realizate de Clifford Chance, potrivit www.wall-street.ro.

 

Articolul precedentMotivul incredibil pentru care economia România pierde 7 miliarde de euro
Articolul următorANAF, anunț de ultima oră despre declarația unică