Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va obliga băncile și toate instituțiile de credit să transmită zilnic ce sume au în conturi românii cărora li s-au impus popriri din cauza neachitării unor sume către bugetele locale sau de stat.

Măsura este argumentată prin faptul că, până în prezent, o singură bancă a semnat cu ANAF convenţia-cadru pentru acest schimb de informaţii, relevă datele analizate de Profit.ro.

Informaţiile despre sumele disponibile în conturile bancare ale celui poprit ar ajuta aplicaţia e-Popriri a ANAF să nu încaseze în acelaşi timp, din mai multe locuri, sume de bani peste cele datorate de către contribuabilul vizat de măsura popririi.

Din iunie 2017, actele de executare silită privind înfiinţarea şi ridicarea popririlor bancare se comunică instituţiilor de credit printr-o platformă pentru descărcarea fişierelor ce conţin actele de executare.

Începând cu anul 2021, mecanismul de poprire a conturilor în mediul electronic a fost dezvoltat prin implementarea unor noi funcţionalităţi, astfel încât să nu afecteze disponibilităţiie băneşti existente în conturile bancare ale debitorilor.

Articolul precedentFMI vine cu vești proaste: Prognoză de încetinire a economiei românești și o inflație de peste 10% în acest an
Articolul următorPeste 2,4 milioane de români au primit banii pe cardurile pentru alimente și mese calde de Paște – Când urmează noua tranșă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau