ANAF, operațiune în forță la începutul anului. În prima lună de la declanşarea operaţiunii Tomis, Fiscul a aplicat amenzi de 1,6 milioane lei.

ANAF a aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale, în prima lună de la declanşarea operaţiunii Tomis

În prima lună de la declanşarea operaţiunii Tomis (25 ianuarie – 25 februarie a.c.), în cadrul controalelor operative efectuate la 136 contribuabili, inspectorii ANAF au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale (amenzi şi confiscări), în valoare de peste 1,6 milioane lei. Principalele categorii de bunuri confiscate sunt îmbrăcăminte, încălţăminte şi materiale textile.

Deşi numărul operaţiunilor vamale în portul Constanţa a scăzut cu 43%, se constată o dublare a bazelor de impozitare din punct de vedere valoric, în luna de referinţă.

În scopul intensificării activităţii de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale şi fraudelor vamale, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, cu sprijinul Direcţiei Generale a Vămilor, desfăşoară acţiuni de monitorizare şi control care vizează operaţiunile de import şi achiziţii intracomunitare efectuate prin portul Constanta, atât prin Biroul Vamal Constanta Nord cât şi prin Biroul Vamal Constanta Sud Agigea, acţiune denumită generic’ Tomis’. Acţiunea presupune verificarea societăţilor care efectuează operaţiuni de import şi achiziţii intracomunitare precum şi a tranzacţiilor ulterioare importului, respectiv livrare/ utilizare/ consum pe teritoriul naţional şi/ sau livrare intracomunitară ori export.

Acţiunile de monitorizare şi control vor continua în perioada următoare.

Articolul precedentCântecul de lebădă al Pilonului II de pensii. Creștere spectaculoasă înainte de finalul pregătit de PSD
Articolul următorANAF, amenzi de peste 1,6 milioane de lei în portul Constanţa