Noi taxe pentru tinerii căsătoriți! ANAF ia în vizor banii câștigați la nuntă, după sumele uriașe declarate drept câștig de baroni din politica românească. Proiectul de lege înseamnă că proaspeții însurăței ar urma să fie nevoiți să plătească impozit pe sume sau pe valoarea bunurilor primite la nuntă.

genția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), a declanșat o campanie de verificare a sursei banilor proveniți din urma evenimentelor extravagante ale politicienilor români, iar prima direcție ar fi să verifice sursele sumelor primite de politicieni la nunți, potrivit Realitatea Plus. O informație vehiculată în presă ar fi că fiscul urmează să confiște jumătate din sumele ce nu pot fi justificate de organizatori.

ADVERTISING

Acțiunea pare să fie inspirată de nunta liderului AUR George Simion, eveniment la care au participat mai mult de 20.000 de „invitați”. Simon a declarat în documentele oficiale că valoarea darului de nuntă este de 400.000 de euro, sumă în care sunt incluse și produsele alimentare primite ca donații pentru a-i hrăni pe nuntași.

Conform unor surse, ANAF face câteva verificări în legătură cu nunta liderului AUR, dar și cu cutia pentru donații din cadrul evenimentului.

Recent, ideea perceperii unei taxe procentuale din valoarea organizării unei nunți a fost invocată și de un cunoscut, dar controversat preot ieșean.

Părintele Calistrat, lămuriri despre declarația că 10% din darul de nuntă trebuie să se dea Bisericii

Articolul precedentEste prăpăd cu tichetele de masă. Măsura radicală pe care vor să o ia angajatorii
Articolul următorMugur Isărescu trage un mare semnal de alarmă: „Problema României e mult mai serioasă fiscal! Decizia e politică”