La câteva zile de la intrarea în vigoare a noilor reglementări fiscale, ANAF a declanșat controale în toată țara. În vizor sunt plafonul de casă și Legea ilicitului.

Serviciul Antifrauda a început încă de luni să facă verificări în ceea ce privește noile prevederi, intrate în vigoare la 11 noiembrie, referitoare la limitarea plafonului de casă la 50.000 de lei și a avansului spre decontare la 1.000 de lei pe zi, dar verificările vor avea în vizor și plafoanele privind plățile, rămase nemodificate prin intervenția de săptămâna trecută a Guvernului, potrivit informațiilor Profit.ro.

Atenție la amenzile fiscale și de contabilitate date de ANAF! A intrat în vigoare și plafonarea plăților cu cash

De asemenea, în câteva zile ar urma să înceapă și acțiuni pe noile prevederi pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite (activitate economică desfășurată de către persoane neînregistrate fiscal conform prevederile legale cât și activitate economică desfășurată cu bunuri care nu sunt însoțite de documente de proveniență).

ANAF intenționează să inițieze și campanii dedicate, la nivel național, pe aceste noi prevederi, dar după efectuarea unor analize de risc care să releve zonele cu vulnerabilități, unde controalele ar aduce cel mai bun randament.

Articolul precedentVești proaste pentru guvernanți: Economia României a încetinit semnificativ – INS a publicat datele
Articolul următorAlertă de phising din partea experților în securitate cibernetică. Atenție la rezervările TURISTICE online!