Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, promite că toți contribuabilii care au plătit deja contribuțiile sociale care vor face obiectul amnistiei fiscale își vor primi banii înapoi.

 

 

Guvernul ar putea adopta marți, 14 mai, proiectul Finanțelor privind amnistia fiscală în cazul unei categorii de persoane fizice, cei venituri sub nivelul salariului minim brut pe țară.

Ministrul Finanțelor a ţinut să precizeze că beneficiarii amnistiei care au apucat deja să plătească îşi pot primi banii înapoi.

„Cei care au plătit își vor primi banii înapoi. Dacă vor dori să compenseze cu alte obligații fiscale față de stat o pot face, dacă nu pot cere banii și îi vor primi”, a declarat Eugen Teodorovici la Craiova.

Săptămâna trecută, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici să elaboreze un act normativ prin care persoanele care în perioada 2015-2017 au obținut venituri sub nivelul a 12 salarii minime brute să fie scutite de plată contribuțiilor sociale.

„Știu că mulți cetățeni au primit de la ANAF decizii de impunere privind plată contribuțiilor sociale. Având în vedere că de la 1 ianuarie 2018 persoanele fizice care obțin venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime brute pe economie nu datorează contribuții de asigurări sociale de sănătate decât opțional, solicit Ministerului Finanțelor Publice să vină de urgență cu o soluție care să extindă această facilitate și pentru perioada 2015-2017”, a spus premierul.

Potrivit Ministerului de Finante, aproximativ 600.000 de romani vor beneficia de amnistia fiscală, iar suma totala pe care o au de platit de ei ca CASS se ridică la aproximativ un miliard de lei.

Articolul precedentDeficitul de cont curent a crescut cu 18% în primul trimestru
Articolul următorDăncilă anunţă scăderea TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole tradiţionale