Scăderea mineritului în industria criptomonedelor ”sapă” și vânzările AMD

Vânzările de plăci grafice produse de AMD pentru minerii din industria critpomonedelor aproape că au dispărut.

Producătorul de cipset-uri a generat venituri „neglijabile” din vânzările de plăci grafice dedicate mineritului în cel de-al treilea trimestru, reprezentând doar un procent aflat sub 10% din totalul vânzărilor produselor de top ale companiei, au declarat recent oficialii AMD. Aceasta a urmat unei scăderi a acestui tip de venit aferentă și pentru trimestrul anterior, conform coindesk.com.

În general, veniturile din segmentul dedicat computerelor și plăcilor grafice ale producătorului de microprocesoare AMD au scăzut cu 14% față de trimestrul al doilea, deși veniturile din această linie de afaceri au crescut cu 12% față de anul precedent.

În precedentul său raport trimestrial, AMD a declarat că aproximativ 6% din veniturile sale din al doilea trimestru provin din vânzarea către cei pasionați de mineritul criptomonedelor,  în scădere de la 10% în primul trimestru.

În acel moment, AMD a declarat că se așteaptă ca vânzările de plăci grafice către mineri să continue să scadă, o predicție care a fost confirmată și în raportul curent.

La o conferință ținută pe 25 iulie, CEO-ul Lisa Su a declarat că producătorul „se așteaptă la foarte puțin zona blockchain” și că și-a redus prognoza veniturilor din această industrie.

Compania a continuat să tempereze așteptările pieței pentru veniturile din unitățile de procesare grafică cel puțin din luna martie. În plus, AMD a avertizat că instabilitatea din piața criptovalutelor ar putea afecta veniturile obținute din vânzările din acest sector.

Graficul zilnic al acțiunilor AMD, sursa: tradingeconomics.com 

Evoluția AMD în 2018 este una pozitivă în prezent, cu toate că acțiunile au intrat pe o tendință puternic descendentă în perioada recentă.

Articolul precedentBCE rămâne fidelă planului de finalizare a stimulentelor financiare
Articolul următorRenault crește producția de Dacii în Maroc

Comments are closed.