Aproximativ 3,6 milioane de copii primesc, de marți, alocații mai mari cu 20%, în cadrul primei etape de creștere. Anul acesta, impactul bugetar al măsurii se ridică la aproximativ 500 de milioane de lei.

Copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani primesc 185 de lei, cu 29 de lei mai mult decât până acum. Pentru copiii de până la doi ani, creșterea este puțin mai mare. Aceștia vor primi 369 de lei, respectiv un plus de 58 de lei. În cazul copiilor cu dizabilități, alocațiile cresc la 369 lei, cu 58 de lei mai mult, transmite Realitatea Plus.

Anul viitor, alocațiile vor fi mărite cu câte 20% în ianuarie și iulie. Pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, alocațiile vor ajunge la 242 de lei. Pentru cei din grupa de vârstă 0-2 ani și pentru cei cu dizabilități, vor fi majorate la 484 de lei. Alocațiile mărite vor fi încasate în februarie, respectiv august 2021.

Potrivit calendarului care prevede majorarea etapizată a alocațiilor, în 2022 alocațiile pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani vor fi dublate la 300 de lei. Pentru copiii din grupa de vârstă 0-2 ani și pentru cei cu dizabilități, alocațiile vor crește la 600 de lei.
Articolul precedentSamsung Electronics va opri producţia la singura sa fabrică de televizoare din China
Articolul următorINS reconfirmă contracția abruptă a economiei, cea mai mare scădere a PIB din istorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau