Alina Gorghiu, lidera grupului senatorilor PNL, îl critică pe ministrul Economiei Claudiu Năsui, după apariția informațiie că ministerul său ar fi solicitat amânarea dezbaterii pe legea 5G. Este greu de înţeles acest lucru, mai ales în condiţiile în care doar Guvernul poate face astfel de solicitări, a scris Gorghiu.

E bine ca anumiţi miniştri să înveţe puţină procedură. E greu de înţeles de ce ministerul Economiei trimite scrisori către Parlament, pentru amânarea Legii 5G, transmisă în procedură de urgenţă de Guvernul din care face parte. Greu de înţeles. Ca procedură, pentru că nu un ministru, ci doar Guvernul, eventual prin Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul, putea să ne comunice solicitarea. Dar mai ales politic şi strategic, pentru că ştim cu toţii cât de important şi stringent este acest subiect. Etapele de decizie au fost deja bifate: cea politică, în cadrul Coaliţiei, cea de securitate, în cadrul CSAT, cea executivă, în cadrul Guvernului”, a scris Alina Gorghiu, joi pe Facebook.

Liderul grupului de senatori PNL i-a reproșat lui Năsui și modul în care ar fi intervenit. „Când Guvernul hotărăşte ceva, când coaliţia convine asupra unui subiect, un ministru face corespondenţă peste aceste decizii? Totuşi, e o temă care priveşte securitatea naţională. O lege care respectă angajamentele pe care le avem faţă de SUA şi UE. Sunt convinsă că proiectul de lege privitor la 5G îşi va continua parcursul parlamentar în procedură de urgenţă, iar dl Năsui va depune toate diligenţele să comunice rapid notificări, oricărei structuri internaţionale doreşte, că acest proces este în derulare”, a completat Gorghiu.

Criticile senatorului PNL au apărut pe rețelele de socializare cam în același timp cu mesajul în care Claudiu Năsui a clasificat informaţii apărute în spaţiul public drept minciuni.

Claudiu Năsui dezminte divergențele cu Florin Cîțu pe legea 5G: Este o minciună că m-aș împotrivi

Articolul precedentClaudiu Năsui dezminte divergențele cu Florin Cîțu pe legea 5G: E o minciună că m-aș împotrivi
Articolul următorÎncepe etapa a treia de RECALCULARE a pensiilor. Sporurile pot contribui la creșterea pensiilor