Alertă în piețele cripto: Bitcoin scad cu peste 10% și trece sub pragul de 5.000 de dolari

Bitcoin, cea mai importantă criptomonedă din lume a scăzut, luni, la cel mai scăzut nivel de peste un an, fiind cea de-a doua mișcare violentă înregistrată în ultima săptămână.

Bitcoin a atins un minim în zona a  4.900 de dolari, consemnând astfel scăderi de peste 18 la suta în ultima săptămână și de peste 60% la sută în acest an, potrivit datelor Coinbase.

Graficul cotației Bitcoin în raport cu dolarul, sursa: cnbc.com

Moneda digitală a început să scadă săptămâna trecută după luni de calm relativ. Bitcoin se tranzacționa în ultimele câteva luni stabil în zona de 6.400 de dolari, consemnând o pauză în privința volatilității sale de la începutul acestui an, în timp ce restul piețelor globale s-au situat, preponderent, pe o tendință de scădere. Criptomoneda este acum cu mai bine de 30 de procente sub valoarea înregistrată de Thanksgiving’s Day din 2017.

Creșterea sa epică a început la finele anului 2017, ca urmare a faptului că moneda virtuală câștigase extrem de mult la capitolul notorietate, ajungând să fie un subiect din ce în ce mai comun de conversații. Bitcoin a depășit mai întâi pragul de 10.000 de dolari la sfârșitul lunii noiembrie 2017 și a ajuns la o valoare de aproape 20.000 de dolari înainte de Crăciunul anului trecut, în special datorită investitorilor de retail.

Ritmul rapid de creștere a coincis și cu introducerea, în premieră, a unei piețe Futures pe Bitcoin, în luna decembrie. Maximele cotației au fost înregistrate în ziua în care Chicago Mercantile Exchange, sau CME, a introdus tranzacționarea contractelor Futures pe Bitcoin pe 17 decembrie 2017. Chicago Board Options Exchange, sau CBOE, deschisese piața derivatelor cu o săptămână mai devreme. Până la apariția acestor contracte Futures, investitorii de retail se aflau aproape în imposibilitatea de a miza pe scăderea criptovalutelor, dacă este să facem abstracție de CFD-uri (contracte pe diferență de curs).

În sesiunea de luni, marea majoritate a criptomonedelor îbregistrau scăderi ample, unele dintre ele depășindu-le pe cele ale Bitcoin, spre exemplu Ethereum, Litecoin și EOS.

Articolul precedentStatul vrea să “jumulească” Nuclearelectrica de încă 247 de milioane de lei
Articolul următorBVB a împlinit 23 de ani, dar momentul festiv se amână pentru peste doi ani

Comments are closed.