Marea Britanie este cuprinsă de o panică alimentară vecină cu isteria, după ce un important producător de semipreparate din carne de pui a anunțat că a identificat salmonella la una dintre fabricile sale. Din rafturile celor mai mari rețele de magazine au fost retrase produsele indicate, iar presa insulară descrie chiar scene șocante în care sendvișuri sau caserole cu semipreparate au fost smulse efectiv din mâinile clienților. 

După ce s-a dat alerta de salmonella prin sistemul național de protecție a consumatorilor, au fost retrase de pe rafturile celor mai mari supermarketuri și rețele alimentare sandvișurile cu carne de pui, salate și mâncărurilor gata preparate, iar în unele cazuri produsele au fost smulse chiar din mâinile cumpărătorilor, potrivit DailyMail.

Magazinele Pret, Tesco, Sainsbury’s, Aldi, Leon, M&S și Waitrose au retras de la vânzare, parțial dau total, produsele din carne de pasăre, in urma anunțului că la una dintre cele mai mari fabrici de prelucrare a fost descoperit salmonella, în timpul unei „inspecții interne de rutină”.

Produsele suspicionate par să aibă date limită de consum 11, 12 și 13 mai, iar tone de alimente au fost confiscate și aruncate la gunoi. Agenția pentru standarde alimentare a recomandat persoanelor care au produse în frigider să nu le consume, dar deocamdată nu este clar dacă cineva s-a îmbolnăvit.

Evenimentul și starea de alertă creată arată cât de expus este lanțul alimentar din Marea Britanie la o mână de furnizori uriași, subliniază Daily Mail.

Articolul precedentIohannis a găsit „vinovatul” pentru rata crescută a inflației și explozia prețurilor: Putin și Federația Rusă
Articolul următorROBOR, la un nou maxim istoric – cea mai mare valoare din ultimii 11 ani