Mai multe categorii de agricultori vor putea beneficia de ajutoare în valoare de 37,6 milioane de euro.

Comisia Europeană a dat undă verde astăzi schemei de ajutor propuse de România în valoare de 37,6 milioane de euro,187 milioane de lei pentru susținerea producătorilor de tomate și usturoi.

Schema a fost aprobată în conformitate cu cadrul temporar de criză pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 23 martie 2022 și modificat ulterior la 20 iulie 2022 și la 28 octombrie 2022.

Recomandare din top articole

Conform detaliilor schemei, ajutorul în valoare de 37,6 milioane de euro va fi acordat sub formă de granturi directe. Măsura are ca scop sprijinirea producătorilor de tomate în spații protejate, cum ar fi serele, și a producătorilor de usturoi, care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza instabilității pieței agricole generate de războiul din Ucraina.

Sprijinul financiar acordat prin această schemă nu va depăși suma de 280.000 de euro pentru fiecare beneficiar și va fi disponibil până la data de 30 iunie 2024.

Comisia Europeană a concluzionat că această măsură este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei României, în conformitate cu articolul 107, alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile stabilite în cadrul temporar.În baza acestor considerente, Comisia a aprobat schema conform normelor UE privind ajutoarele de stat, potrivit Agerpres.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentAngajaţii din Sănătate vor picheta, joi, sediile ministerelor Sănătăţii şi Muncii. Principalele nemulțumiri
Articolul următorSindicatul CNAB a început protestele pe aeroporturile Henri Coandă și Băneasa. Care sunt revendicările

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau