Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 9,7%, un ritm crescut faţă de cel din luna precedentă, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În martie, faţă de aceeaşi a anului trecut, afacerile din industrie au crescut cu 4,6%.

În luna aprilie 2019, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă cu 4,7%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a crescut cu 9,7%.

Afacerile au avansat datorită creşterii din industria prelucrătoare (+9,9%) şi din industria extractivă (+5%).

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,3%), industria bunurilor de capital (+10,9%), industria bunurilor intermediare (+9,6%), industria bunurilor de uz curent (+8,7%) şi industria energetică (+7,1%).

În primele patru luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, afacerile din industrie au crescut pe ansamblu cu 7,4% datorită creşterii industriei extractive (+11,3%) şi industriei prelucrătoare (+7,3%).

În 2018, cifra de afaceri din industrie, comparativ cu 2017, a crescut pe ansamblu cu 11,8% datorită creşterii industriei prelucrătoare (+12%) şi industriei extractive (+6%).

Articolul precedentBNR: Crește creditul negarantat, scade cel ipotecar nou
Articolul următorLeul recuperează teren în fața monedei unice europene