Ministrul Agriculturii spune că România are nevoie de proiecte viabile care să ducă la o agricultură competitivă în raport cu celelalte state din UE. Chesnoiu spune că o cheie a rezolvării acestor probleme este asocierea între fermieri, decizie care ar duce la creșterea comptitivității, dar și la o scădere a costurilor acestora.

„Vrem să venim cu acele măsuri care să dea o nouă dimensniune agriculturii românești. Cu bani bine drămuiți, cu politici în interesul agricultorilor, putem da o restartare a agriculturii. Este vorba de sume și din fonduri europene. Dorim reducerea balanței deficitare pe produse agroalimentare.

Am aprobat patru hotărâri care vizează plata banilor către fermieri. Am ratificat și banii de motorină, sprijinul de minimis în agricultură. Nu putem face trecerea de la credite de 3-4 ani, la cele de 30 de ani, în agricultură. Prima etapă de finanțare este cu garanții din partea statului, pe o perioadă de 7 ani. Trebuie să atragem banii de la bănci, pentru ca mai apoi să trecem la credite pe perioade mai marei, de 30-40 de ani. S-a greșit atunci când s-a divizat procesarea la nivelul fermei. Noi trebuie să-i convingem pe fermieri să își pună în comun materia primă și producțiile pentru a-și redcuce costurile. Este o piață foarte competitivă ce a produselor agricole. Agricultura este șansa României să mai conteze pe undeva în viitor”, a declarat ministrul Agriculturii în Emisiunea „100%”.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCe crede fostul prim-ministru Ludovic Orban despre discrepanțele din sistemul de pensii din România
Articolul următorCresc ratele pentru românii cu credite în lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau