Acțiunile Amazon ating pragul de 2.000 de dolari pentru prima dată de la listare

Acțiunile Amazon au atins, pentru prima oară, pragul de 2.000 de dolari pe acțiune, imediat după deschiderea sesiunii de tranzacționare de joi. Acțiunile au crescut cu peste 1% la deschidere, la 2.020 de dolari.

Acest nivel reprezintă un reper important în încercarea companiei de a replica valoarea de piața a Apple, de peste 1 trilion de dolari. La o cotație de 2.020 dolari, acțiunea va trebui să mai crească doar 30 de dolari astfel încât sa atingă o valoare de piața de 1.000 de miliarde de dolari.

Creșterea înregistrata de Amazon vine la o zi după ce acțiunea a plusat cu 3,2%, ca urmare a unui raport pozitiv venit din partea Morgan Stanley. Analiștii băncii si-au majorat ținta Amazon pentru următoarele 12 luni la 2.500 dolari de la 1.850 dolari. Noul preț țintă – cel mai mare pe Wall Street până în prezent – implică o creștere de 25,1% față de închiderea sesiunii de tranzacționare precedente.

„Avem o încredere din ce în ce mai mare că fluxurile de venituri ale Amazon, în creștere rapidă, vor conduce la o rentabilitate în creștere și vor atrage după sine continuarea revizuirilor pozitive estimate „, a declarat analistul Brian Nowak într-o notă adresată clienților, citat de CNBC.

Acțiunile Amazon s-au situat în acest an în creștere cu peste 70%, ele dublându-se în ultimele 12 luni.

Graficul zilnic al Amazon, sursa: tradingeconomics.com

În luna iulie, gigantul vânzărilor online a raportat un profit trimestrial care, pentru prima dată de la înființarea companiei, a depășit pragul de 2 miliarde de dolari, ca rezultat direct al celei mai bune marje operaționale consemnată în ultimii 13 ani.

Amazon Web Services (AWS), divizia care gestionează datele și și închiriază putere de procesare în cloud pentru companiile mari, a rămas principala sursă de cash pentru compania din Seattle, generând aproximativ 55% din veniturile totale din exploatare.

Articolul precedentPetrolul, condamnat la creștere? Surplusul de țiței din piață scade chiar și înaintea intrării în vigoare a embargoului impus Iranului
Articolul următorDe ce este viața mai ieftină în România decât în Europa de Vest

Comments are closed.