Ploile din ultima perioadă și temperaturile caniculare pot aduce și mari beneficii. Potrivit estimărilor specialiștilor, România va avea o producţie de circa 25-30 de milioane de tone de cereale, una dintre cele mai bune din ultimii ani și cu mult mai mare decât cea de anul trecut.

Estimările indică faptul că producția de cereale din acest an va fi cea mai mai mare din 2018 încoace, informează Mediafax.

Recolta totală ar urma să fie cu 30-57% mai mare decât cea de anul trecut, care a fost unul prost, din cauza secetei. Cultivatorii atrag totuși atențua că din cauza cantitații excesive de apă din sol, în anumite zone, este posibil ca la culturile de toamnă, precum grâu și orz, calitatea să fie mai slabă.

Pentru grâu este estimată o producţie de 9 milioane de tone, ceea ce ar aduce încasări foarte bune fermierilor, în condițiile în care prețurile sunt cu 20% mai mari decât în 2017, anul în care România a avut o recoltă comparabilă.

De asemenea, dacă în următoarele 2-3 săptămâni sunt doar ploi izolare, producțiile de floarea-soa­relui şi porumb vor fi foarte bune.

Articolul precedentCâte Românii avem în România
Articolul următorStimulente de 250 de lei pentru angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței