Lia Olguța Vasilescu, consilierul primului ministru pe probleme de infrastructură, a anunțat, miercuri, că în ședința de Guvern va fi aprobată procedura privind declanșarea procedurilor de expropiere pentru primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești.

Conform acestui proiect, suma estimată pentru desbăgubiri este de aproximativ 4.000.000 de lei și va fi alocată de la bugetul de stat.

„Guvernul va aproba, în ședința de miercuri, o hotărâre pentru declanșarea procedurilor de expropiere pentru primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești, care va avea 17,7 kilometri. Potrivit proiectului, sumele estimate pentru despăgubirile ce vor fi acordate pentru imobilele proprietate privată aflate pe traseul viitorului drum expres, situate pe raza localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești, din județul Dolj, sunt în cuantum total de 3.882.000 lei și sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor”, a precizat deputatul de Dolj și consilierul primului ministru pe probleme de infrastructură,  Lia Olguța Vasilescu.

Drumul expres, conform proiectului, va ocoli orașele de pe traseu, Balș și Slatina, dar nefiind autostradă, nu va avea bandă de urgență.

Detalii pe Realitatea de Craiova

 

Articolul precedentROBOR, salt uriaș după câteva zile de stagnare
Articolul următorSuspiciuni de licitații trucate la Complexul Energetic Oltenia