Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a emis autorizația de construire pentru Autostrada de Centură București Sud, Lotul 1, cu o lungime de 17 kilometri.

În prezent, Proiectul Tehnic de Execuție este în procedura de avizare și aprobare. După aprobarea acestuia, va fi emis Ordinul de Începere a execuției de lucrări până la sfârșitul lunii decembrie a acestui an, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Potrivit comunicatului, au fost finalizate exproprierile pentru întregul lot.

Lotul 1 al autostrăzii de Centură București este compus din două sectoare, astfel:

– Sector 1 (Km 52+070 – Km 52+770) aferent Centura Nord, în lungime de 0,7 km

– Sector 2 (Km 52+770 – Km 69+000) aferent Centura Sud, în lungime de 16,23 km

Valoarea contractului este echivalentul a 175 milioane de euro, fără TVA, iar constructorul este nstructorul acestui lot este compania Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS..

Durata de realizare a contractului este de 42 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare și 30 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 5 ani (60 de luni).

Inelul sudic al Autostrăzii de Centură a Capitalei are 52 de kilometri și este împărțit în 3 loturi.

 

Articolul precedentO nouă schemă de ajutor de stat pentru firmele din domeniul ospitalității
Articolul următorLudovic Orban: Modernizarea căii ferate, prioritate zero în următorii 4 ani. ”România a mers pe sens contrar UE”