95 milioane de euro pentru Militari Shopping Center, cea mai mare tranzacție imobiliară din 2014

A fost finalizată cea mai importantă tranzacție imobiliară de pe piața de retail din București, după 2014. Compania de investiții și dezvoltare imobiliară Atrium European Real Estate, vinde Militari Shopping Center, centrul comercial din vestul Bucureștiului, către Mas Real Estate, fond de investiții din Africa de Sud, pentru 95 de milioane de euro, confrom profit.ro.

Atrium, reprezentată de compania de consultanță imobiliară JLLpiața locală, iese astfel din România, urmând să își îndrepte atenția predominant spre Cehia și Polonia.

MAS Real Estate are mai multe proiecte comerciale în România împreună cu Prime Kapital, precum Era Shopping Park din Iași sau proiectul unui complex de locuințe în cartierul Bucureștii Noi din nordul Capitalei. Prime este o companie înființată la București de Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatori și foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România.

Atrium European Real Estate a achiziționat, în 2004, prima fază a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiană Liebrecht&Wood, cu 20 milioane euro. Pentru extindere, finalizată în martie 2009, compania a anunțat că a alocat 67 milioane euro. În 2014, proiectul a fost extins de la o suprafață închiriabilă de 53.400 metri pătrați la 54.100 metri pătrați. Anul trecut, zona de food-court a fost refăcută, iar lanțul de cafenele Starbucks a deschis prima cafenea drive thru în cadrul parcului de retail.

Articolul precedentBNS: Mecanisme guvernamentale păguboase. Bugetul public pierde 2,38 miliarde din cauza OUG79/2017
Articolul următorRectificare pozitivă a la PSD: „Sper ca toată lumea să aibă bani de salarii”

Comments are closed.