Comisia Europeană a aprobat, miercuri, un al șaselea contract în cadrul Strategiei UE privind vaccinarea anti-COVID, de data aceasta cu societatea farmaceutică Moderna. Contractul se referă la achiziționarea, inițială, a 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, cu opțiunea de a solicita suplimetar aceeași cantitate.

Tranșele de vaccin ar urma să fie antamate și furnizate de îndată ce tratamentul s-ar dovedit a fi sigur și eficace împotriva COVID-19.

Contractul cu Moderna va extinde portofoliul deja larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, incluzând contractele semnate cu AstraZenecaSanofi-GSKJanssen Pharmaceutica NVBioNTech-Pfizer și contractul aprobat cu CureVac.

Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura faptul că Europa este bine pregătită pentru vaccinare, de îndată ce vaccinurile se vor dovedi a fi sigure și eficace. Statele membre pot decide și să doneze vaccinul unor țări cu venituri medii și inferioare sau să îl redirecționeze către alte țări europene.

Articolul precedentRomânia a plătit prima tranșă de bani pentru vaccinul anti-COVID
Articolul următorFlorin Cîțu la „Legile Puterii”: Ar fi fost un act sinucigaș să majorăm pensiile cu 40%