Soțul fostului premierul PSD Viorica Dăncilă s-a angajat consilier la Transgaz, compania cu capital majoritar de stat și cunoscută drept un „loc călduț” pentru rudele poltiicenilor. Înainte de transferul la compania de stat, Cristinel Dăncilă a fost o lungă bucată de timp director zonal la OMV Petrom, cea mai mare companie energetică din Europa de Sud-Est.
Dăncilă a fost angajat în urma unui ”examen”, a declarat pentru G4Media.ro Ion Sterian, directorul general al companiei Transgaz.

”Este inginer petrolist și avem nevoie de expertiză tehnică. La această etapă a trecut concursul pentru consilier, dar vreau să îl folosim în domeniul său de activitate. Angajarea sa nu are nici o legătură cu doamna Viorica Dăncilă”, a mai spus Ion Sterian.

Inainte de transferul la Transgaz, Dăncilă a fost timp de 12 ani director zonal în divizia Exploatare şi Producţie OMV Petrom – sucursala Argeș, pe județele Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.

Compania Transgaz, potrivit unei analize G4Media, s-a remarcat drept refugiu al unor foști oameni din servicii, dar și pentru soțiile unor politicieni precum Dan Motreanu (PNL), Eugen Nicolicea (PSD), Andrei Gerea sau Daniel Chițoiu (ALDE).

 

Articolul precedentFurnizorii de utilități și instituțiile publice vor fi obligați să se doteze și să accepte plăti online
Articolul următorRaluca Turcan: 260 de mii de dosare de PENSII au fost evaluate din totalul de 5 milioane