Ordinul care dă posibilitatea firmelor de a accesa împrumuturi nerambursabile pentru investiţii, cu valori între 1,5 şi 6 milioane de euro, a fost publicat în Monitorul Oficial. Teoretic, vineri ar urma să fie publicat pe site-ul Ministerului Lucrărilor Publice și Dezvoltării apelul de proiecte, astfel încât antrepenorii să le poată studia.

Potrivit Ordinului nr. 3685/2020 privind aprobarea măsurii de sprijin constând în acordarea unor ajutoare de stat și ajutoare de minimis, granturile sunt destinate  întreprinderilor mici si mijlocii, pentru finanțarea unor proiecte de construire, modernizare, extinderi de spații, producţie, prestări servicii, etc.

Beneficiarul proiectului trebuie să asigure o contribuție proprie, fie din resurse proprii, fie din resurse atrase, sub o formă care să nu facă obiectul niciunui alt ajutor public. Această contribuție trebuie să acopere între 40% si 45& din valoare.

Finanțarea nerambursabilă se acordă eșalonat, în una sau mai multe tranșe, caz în care se actualizează la valoarea lor în momentul în care sunt acordate.

Articolul precedentFranța a pierdut în primul semestru al acestui an 14,3 milioane turişti
Articolul următorApicultorii primesc ajutor de la Guvern pentru compensarea efectelor vremii nefavorabile