Ministrul demis și propus la Dezvoltare, Ion Ștefan, a declarat marți, la audierile din comisiile parlamentare reunite, că va fi continuat procesul de reorganizare prin reducerea funcțiilor politice cu 30%, de la 10 la 7, dar și a personalului de execuție cu 25%, de la 1.020 la 765.

”Vom finaliza procesul de reorganizare a ministerului prin reducerea cu 30% a funcțiilor politice, de la 10, câte aveau celelalte guverne, la 7, vom reduce cu 30% funcțiile de conducere, de la 97 la 67 și cu 25% personalul de execuție de la 1.020 la 765.

Am găsit un minister în care numărul demnitarilor, secretarilor de stat, subsecretarilor de stat era atât de mare, că angajații ministerului nu mai știau de la cine să obțină semnături. (…) Intenționăm să organizăm concursuri publice și transparente, inclusiv monitorizate cu camere de luat vederi, pentru a ne asigura de eficiența, profesionalism în minister, eliminând sinecurile politice”, a promis Ion Ștefan.

Ministrul a adăugat că va fi continuat „procesul de transparentizare și digitalizare la nivelul tuturor instituțiilor subordonate ministerului, ANL, ISC, ANFP”.

„Ministerul este campionul transparenței, MLPDA se află pe primul loc în rândul instituțiilor care publică seturi de date deschise în portalul data.gov.ro, realizat și gestionat de Secretariatului General al Guvernului.

Suntem primul minister din România care a reușit în decurs de 3 luni să doteze fiecare funcționar cu semnătura electronică  calificată. Când am venit în minister, am constatat că în unul dintre cele mai mari ministere care gestionează cele mai multe programe documentele se plimbau cu căruciorul prin minister și cu sacoșe de rafie. Suntem într-un plin proces de tranziție de la creionul chimic la semnătura electronică calificată”, a mai spus ministrul.

Articolul precedentLeul, umilit de principalele valute. Prețul aurului a explodat
Articolul următorConstantin Rudnițchi: Băncile chinezești „spală” bani, economia globală așteaptă să se redeschidă fabricile