Peter O’Higgins, directorul financiar al Revolut, care a venit la fintech-ul cu sediu la Londra în 2016, după ce a lucrat 12 ani pentru JP Morgan, şi-a dat demisia săptămâna aceasta, conform unei surse anonime citate de The Telegraph.

Urmare a unui scandal în care Revolut este acuzat de facilitarea spălării de bani, şeful financiar al companiei şi-a prezentat demisia.

Demisia are loc după ce aceeaşi publicaţie britanică a scris că Revolut a oprit anul trecut vreme trei luni sistemele automate care trebuiau să prevină transferurile suspicioase de bani.

Astfel, în perioada iulie – septembrie 2018, mii de trazacţii ilegale s-ar fi realizat prin intermediul serviciilor Revolut, conform The Telegraph.

Revolut a raportat tranzacţiile respective instituţiilor financiare competente, însă le-a caracterizat ca insignifiante.

Revolut realizează tranzacţii lunare de 4 miliarde de dolari pe lună şi înregistrează între 8.000 şi 10.000 de conturi curente noi în fiecare zi.

În România, Revolut a trecut de 170.000 de clienţi, ţara noastră reprezentând a cincea piaţă europeană pentru fintech-ul fondat de Nikolay Storonsky şi Vlad Yatsenko.

Articolul precedentȘeful Erste: „Taxa pe lăcomie, o povară de peste 100 de milioane de euro în 2019”
Articolul următorȘeful ASF îi răspunde economistului-șef al BNR pe tema Pilonului II