Vești proaste pentru aproape 2 milioane de pensionari în ceea ce privește recalcularea pensiilor din septembrie. Chiar dacă pensiile nu le vor scădea, acestea nici nu vor crește. Este vorba despre cei care primesc deja pensii minime și care nu vor avea nicio creștere suplimentară. Pe de altă parte, sunt seniori care vor primi pensii cu 80% mai mari, potrivit calculelor făcute de profesorul Petrișor Peiu, în exclusivitate la Realitatea Plus.

Potrivit demonstrației făcute de profesorul Peiu, majorarea pensiilor nu-i va avantaja pe o parte dintre cei care au ieșit din câmpul muncii, ca urmare a modificărilor aplicate începând cu anul 2020. În total, ar fi vorba de circa 1,8 milioane de persoane. Acest lucru se explică prin faptul că formula de calcul, care ține cont de indicele de corecție și de stagiul de cotizare, nu-i va avantaja pe toți.

https://youtube.com/watch?v=NTPXwXJEXI8%3Fsi%3DOY2KLRGo3u8iDfHf

Articolul precedentFlorin Barbu: „Reabilitam sistemele de irigații și aducem apă pe canale, fără costuri pentru fermieri!”
Articolul următorBanca Transilvania a înghițit o rivală unde mulți români aveau conturi. Tranzacția bancară a anului, sub lupa Consiliului Concurenței