Românii care vor să înceapă o afacere cu bani de la stat se pot finanța cu bani de la stat. Termenul-limită până la care poți cere bani de la Guvern este 12 februarie.

 

Antreprenorii au înscris peste 14.000 de planuri de afaceri, până miercuri, în aplicaţia Start-Up Nation 2018, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, într-o conferinţă de presă.

„Avem până acum peste 14.000 de planuri de afaceri deja în sistem şi peste 20.000 de utilizatori înregistraţi”, a spus Oprea.

Aplicaţia este deschisă până în data de 12 februarie, la ora 20.00.

Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei per beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Schema de minimis are ca obiective principale stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, cu prioritate în zonele geografice mai puţin dezvoltate economic, în care densitatea IMM-urilor este redusă comparativ cu media europeană, crearea de noi locuri de muncă şi inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, şomerilor şi absolvenţilor.

Cine sunt beneficiarii eligibili. Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului.

Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Toate detaliile despre programul Start-Up Nation AICI

Articolul precedentTop 20 de măsuri fiscale după căderea Guvernului PSD, anunțate de PNL
Articolul următorSalariul și programul de lucru, motivele care îi fac pe angajații români să își caute alt job în 2019