Volkswagen taie alte 3 miliarde euro din costuri. Ce planuri are gigantul auto

Volkswagen a anunțat, joi, o nouă reducere de 3 miliarde de euro din costuri, în efortul de a accelera o îmbunătățire a marjelor de profit, anunță Reuters.

Încă luptându-se să recupereze pierderile din scandalul „DieselGate” din 2015, gigantul auto german a redus costurile pentru a finanța o schimbare ambițioasă către mașinile electrice și conducerea automată.

Un obiectiv cheie este îmbunătățirea marjelor de profit la marca VW, cea mai mare divizie în funcție de vânzări, dar care a rămas mult timp sub profitabilitatea rivalilor cum ar fi Toyota din Japonia, din cauza costurilor ridicate ale forței de muncă la fabricile sale din Germania.

„Până în 2020 vom obține economii de trei miliarde de euro și avem în vedere alte trei miliarde de euro până în 2023”, a declarat Arno Antlitz, membru al consiliului de administrație responsabil pentru finanțe la marca VW, într-o conferință de presă de la Wolfsburg, Germania.

Cel mai mare producător de automobile din lume a anunţat ieri că va renunţa în totalitate la fabricarea maşinilor cu combustie internă, anunţând şi data la care va lansa ultima generaţie de automobile pe benzină şi motorină.

Volkswagen AG se aşteaptă ca epoca maşinilor cu combustie internă să se stingă, începând cu anul 2026, când va lansa ultima generaţie de automobile pe benzină şi motorină.

În paralel, Volkswagen negociază o alianţă cu Ford şi ar putea folosi fabricile grupului american din Statele Unite pentru asamblarea de automobile.

Directorul general al grupului german, Herbert Diesss a spus că Volkswagen analizează construcţia unei a doua uzine auto în SUA. Grupul Volkswagen deţine o fabrică în Chattanooga, statul Tennessee.

„Suntem în negocieri şi discuţii avansate cu Ford Corporation pentru construirea unei alianţe reale la nivel mondial, care ar întări şi industria americană de automobile”, a adăugat Diess.

Articolul precedentEurostat: România, creştere semnificativă la transportul aerian de călători
Articolul următorTransportatorii cer menţinerea actualei legislaţii RCA şi desecretizarea clauzelor solicitate de CE