De la 1 noiembrie, tarifele pentru apelurile fixe ar urma să scadă, iar operatorii de telefonie nu pot practica un tarif mai mare de 0,098 eurocenţi/minut. Reducerea este de 30%, potrivit unui comunicat al Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Măsura de reglementare se aplică acordurilor de interconectare cu operatorii de telefonie fixă cu putere semnificativă de piaţă, urmând să fie reflectată în preţul plătit de utilizatorii finali în funcţie de politicile comerciale ale fiecărui operator, precizează ANCOM.

Noul tarif maximal se va aplica în cazul atât în cazul apelurilor naţionale și a celor către state din Spaţiul Economic European (SEE), cât şi în cazul apelurilor către reţele din afara acestui spațiu, cu condiția să nu existe alte acordurile internaţionale să nu impună un regim diferit de tarifare.

Potrivit datelor ANCOM, la sfârșitul anului trecut erau 2,87 milioane de abonați la serviciile de telefonie fixă, în scădere cu 8,4% față de sfârșitul anului 2018, iar în gospodăriile din România erau instalate un număr total de 3,38 milioane de linii de telefonie fixă, în scădere cu 7,7%.

Articolul precedentSalariile angajaţilor de la Metrorex ar urma să crească de la 1 noiembrie
Articolul următorRealitatea.NET, poziție de top în online-ul românesc: locul 1 la nivel național, în luna octombrie. Site-urile Trustului Realitatea, creștere semnificativă