Strategia fiscală ungară pentru stimularea natalității

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat că femeile din Ungaria, care au patru sau mai mulţi copii, nu vor mai plăti taxe pe venit, ca parte dintr-o strategie a Guvernului de a creşte rata natalităţii, relatează site-ul publicaţiei The Guardian.

Viktor Orban a afirmat că familiile care au mai mulţi copii reprezintă o variantă preferabilă faţă de familiile de imigranţi, notează Mediafax.

„În toată Europa sunt din ce în ce mai puţin copii, iar răspunsul din partea occidentului este migraţia. În loc de numere, vrem copii unguri. Pentru noi, imigraţia înseamnă că ne predăm”, a declarat oficialul.

Potrivit Reuters, alte măsuri adoptate vor fi extinderea unui program de credit pentru familiile cu cel puţin doi copii, pentru a îi ajuta în cumpărarea unei case, subvenţii pentru achiziţionarea unui automobil şi anularea impozitului pe venit pentru femeile care cresc cel puţin patru copii.

De asemenea, femeile sub 40 de ani, care se căsătoresc pentru prima oară, vor putea beneficia de un împrumut de 10 milioane de forinţi. La al doilea copil o treime din datorie va fi anulată, iar la naşterea celui de al treilea creditul va fi considerat rambursat.

Orban a declarat că principalul scop politic din mandatul aceste este să se ocupe de situaţia demografică.

Articolul precedentIndicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,10%
Articolul următorFlorin Jianu: Bugetul de stat pentru anul acesta se bazează pe credite de angajament