Stadiul programului de ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii

Ministrul Economiei – Virgil Popescu a explicat, în ședința de Guvern de miercuri, stadiul programului de ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Acesta a spus, la Măsura 1, că în momentul acesta sunt validate 5.100 de cereri de finanţare pentru schema de ajutor referitoare la microgranturi. 

”Stadiul programului de ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii din cadrul Ministerului Economiei: Măsura 1- În momentul acesta sunt validate 5.100 de cereri de finanţare pentru schema de ajutor referitoare la microgranturi. Mâine se vor trimite firmelor, prin platforma online, contractele pentru a fi semnate. Beneficiarii vor trebui să semneze contractele, iar în maximum două zile banii vor intra, prin intermediul băncilor, în contul firmelor.

Măsura 2 – Pentru schema referitoare la capitalul de lucru, evaluarea va începe luni şi estimez că, până la sfârşitul acestei luni, conturile firmelor vor fi alimentate cu banii solicitaţi.
 
Măsura 3 – Tot săptămâna viiitoare, dacă aprobăm în Guvern modificările aduse OUG 130/2020, vom lansa apelul pentru măsura privitoare la capitalul de investiţii”, a spus Virgil Popescu în şedinţa de Guvern. 
 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMinistrul Mediului: „Amenzile pentru cei care ard deșeuri nu sunt suficiente. Confiscarea de bunuri a dat roade”
Articolul următorMinisterul de Finanțe a publicat rectificarea bugetară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau