Guvernul Spaniei ia în calcul reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile, precum și o reducere a numărului de ore muncite pe zi, ca măsură de stimulare a angajărilor. Anunțul a fost făcut de vicepremierul spaniol, Pablo Iglesias, informează Bloomberg.

O eventuală propunere a Guvernului spaniol în acest sens ar urma să fie discutată cu reprezentanții diverselor industrii și cu sindicatele.

Bloomberg amintește că ideea reducerii săptămânii de lucru a tot fost discutată în ultimii ani în mai multe state, dar pandemia de coronavirus și impactul ei asupra muncii, bunăstării și egalității a determinat autoritățile să se gândească din nou la modalități de reașezare a economiilor pe noi baze.

O soluție oarecum similară a fost vehiculată de curând și în România. Valentin Lazea, economistul șef al Băncii Naționale a României (BNR), afirmat la finalul lunii noiembrie că o soluție pentru evitarea unui şomaj ridicat în rândul bugetarilor ar putea fi săptămâna de lucru de 4 zile și reducerea cu 20% a salariului în cazul acestora.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentMinisterul de Finanțe a respins toate ofertele pentru o emisiune de obligațiuni de 300 de milioane de lei
Articolul următorProdusul Intern Brut a scăzut cu 5,1%, după primele nouă luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau