Șoc pentru piața imobiliară „gri”. Primăria Capitalei ar putea fi obligată să afișeze pe site toate AUTORIZAȚIILE DE CONSTRUIRE

Un proiect de hotărâre de Consiliu General al Municipiului Bucureşti (CGMB) privind transparenţa autorizaţiilor de construire în Capitală ar putea face ca bucureștenii să afle, printr-un singur click pe site-ul Primăriei, detaliile construcțiilor autorizate. În acest fel, oricine poate știi care este statutul unei locuințe pe care intenționează să o cumpere sau ce se construiește în vecinătate.

„Apreciem că fiecare bucureştean trebuie să ştie ce autorizaţie de construire s-a emis în perimetrul în care locuieşte. Este justificat ca el să aibă un interes să ştie ce se construieşte în jurul casei sale şi oferim această posibilitate prin depunerea proiectului care va obliga municipalitatea să afişeze pe site toate autorizaţiile de construire din Bucureşti”, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, liderul PNL București, Violeta Alexandru, citată de Agerpres.ro.

Prezent la eveniment, consilierul municipal PNL Adrian Moraru a explicat că, potrivit proiectului, detaliile construcţiilor autorizate vor fi publice pe site-ul Primăriei Capitalei.

„Proiectul de hotărâre spune foarte simplu că, (…) la momentul în care această hotărâre se adoptă, mai lăsăm un termen de 60 de zile să poată să pornească această secţiune din site şi să înceapă procedura de scanare, autorizaţiile de construcţie şi o parte din anexe, nu neapărat toate, cu respectarea prevederilor GDPR, pentru că nu ne interesează adrese, numere de telefon sau numele persoanelor, ci efectiv detaliile construcţiei vor fi publice pe site. De asemenea, într-un termen rezonabil de şase luni dorim ca inclusiv autorizaţiile de construcţie emise de la începutul anului 2018 încoace să fie şi ele publicate”, a afirmat Moraru.

Articolul precedentRomânii, speriați că nu-și mai pot plăti datoriile la bănci
Articolul următorMii de căști wireless contrafăcute, depistate în Portul Agigea