Un grup de la Termocentrala Rovinari a fost oprit din „lipsă de cărbune” în noaptea de miecuri spre joi, anunță Transelectrica. Potrivit unei estimări a conducerii Complexului Energetic Oltenia, grupul va rămâne oprit până în 20 ianuarie.

Greva minerilor din Gorj a provocat închiderea grupului de la Rovinari, care a rămas fără cărbune.

Termocentrala Rovinari a avut cărbune doar pentru câteva zile, nu pentru câteva săptămâni, așa cum anunțaseră liderii CEO.

Astăzi ar putea fi închise și celelalte două grupuri de la Rovinari. Tot azi, în Gorj, ar putea ajunge și ministrul Energiei, Anton Anton.

Minerii au refuzat creșterile salariale propuse de Complexul Energetic Oltenia și își continuă protestul.

Minerii nu s-au lăsat indimidați nici de o decizie judecătorească, luată miercuri de Tribunalul Gorj, care a declarat greva ilegală și a dispus încetarea acesteia.

Conform prevederilor Legii nr. 62/2011 a dialogului social, riscurile/consecinţele participării la o grevă nelegală sunt:
-sanctiune disciplinara, inclusiv prin concediere;
-raspunderea pentru prejudiciul produs angajatorului, prin solicitarea de despagubiri nu numai de la organizatorii grevei, dar si de la simplii participanti la aceasta;
-sanctiuni contraventionale sau penale, in cazuri grave, cand greva este continuată prin violenţă, când salariaţii recurg la blocarea drumurilor, etc.

Minerii au refuzat creșterea salarială de 700 de lei, oferită de dimineață de sindicaliști și conducerea CEO, iar marile termocentrale din Oltenia – Turceni, Rovinari și Ișalnița – sunt pe cale să epuizeze stocurile de cărbune.

Articolul precedentCea mai mare bancă cu capital românesc, reacție extrm de dură față de taxa bancară
Articolul următorSindicate CE Oltenia: „Există riscul ca întreg sistemul energetic să fie afectat”