Semnal negativ pentru economia României

Letonia şi România au înregistrat cea mai mare creştere a preţurilor producţiei industriale din UE, în luna iunie, potrivit datelor Eurostat.

 

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,7% în zona euro şi cu 0,9% în Uniunea Europeană în iunie, comparativ cu perioada similară din 2018, Letonia şi România fiind pe primul loc în rândul statelor membre, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creşteri lunare ale preţurilor producţiei industriale au fost raportate în Letonia (5,6%), România (4,7%) şi Cipru (4,2%), iar cel mai semnificativ declin în Danemarca (minus 2,6%), Grecia (minus 1,2%) şi Portugalia (minus 1,1%).

Conform datelor Eurostat, preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,6% în zona euro şi în UE, în iunie comparativ cu luna precedentă.

Singurele creşteri lunare ale preţurilor producţiei industriale au fost raportate în Letonia (1,7%), Estonia şi Cipru (ambele cu 0,3%), iar cel mai semnificativ declin în Lituania (minus 2%), Grecia (minus 1,9%) şi Danemarca (minus 1,7%).

În iunie, comparativ cu luna precedentă, România a înregistrat un declin de 0,5% al preţurilor producţiei industriale, după o creştere zero în mai.

Articolul precedentCine este bulgara Kristalina Georgieva, candidata Europei la conducerea FMI
Articolul următorConsumul intern, motorul supraturat al economiei